top of page

Geçmiş ile Bugünün Sonsuz Dengesi

Kalp Çakra Meditasyonu

"Kalp çakrası" dengesizliği, bedenimizde görebileceğimiz bazı fizyolojik yansımalara neden olabilmektedir. Kalp ve dolaşım sistemi kaynaklı rahatsızlıklar, bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklar ve cilt ile ilgili problemler yaşıyorsanız; bu yazı sizin için...


Çakra dengeleme konusunda meditasyonlar, olumlamalar, şifalı yağlar, ses terapisi olarak doğru frekansta müzikler, uygun yoga hareketleri her zaman vazgeçilmez olmuştur.


Tüm eğitimler de her zaman üzerinde durmuş olduğumuz en önemli husus ise bilinçdışının bireyselliğidir. Bu sebeple de yapmış olduğumuz meditasyonlara her zaman kendi "parmak izimizi" katmaktan çekinmeyelim.


Sevgi Kodlaması & Kalp Çakra yazısında kalp çakrasının hayatımıza, seçimlerimize, bilinçdışımıza ve "kader" olarak adlandırdığımız "Sevgi Kodlamamıza" nasıl etkileri olduğundan bahsetmiştim.


İçimizdeki çocuğun sesini dinlemeyi öğrenebilmek, bizi farkında olmadığımız öfkelerimiz ile yüzleştirirken; seçimlerimizde ise özgür olabilme şansına kavuşmamızı sağlayacaktır.


Kalp Çakra Meditasyonu


Rahat ve yalnız olduğunuz bir zaman dilimini seçin. Gözlerinizi kapatın. Sağ elinizi kalbinizin üzerine koyun ve sakince derin bir nefes alın. Aldığınız nefesi yavaş yavaş verirken; kalp atışınıza odaklanın. Yeniden derin bir nefes alın ve verirken kalp atışınızın ritmini yakalayın.

Her nefeste; biraz daha rahatlayın ve gevşeyin. Elinizin altında, yumruğunuz büyüklükte atan kalbinizi; yeşil ve parlak bir elma gibi hayal edin. Derin bir nefes alın ve aldığınız nefes ile tüm vücudunuza yayılan yemyeşil bir kan olduğunu imgeleyin. Bu yeşil kan size beraberinde "sevgi, merhamet ve özşefkat" getiriyor. Huzur, mutluluk, sevgi ve şefkat her adımda sizinle birlikte geliyor. Her nefes verişiniz de daha da arınıyorsunuz.


Kendinizi anda bırakın.


İzin verin, sevgi ve şefkatin gücü sizi sarsın ve yüceltsin. Başkalarına sonsuz bir kaynak olarak açtığınız kalbiniz ile kendinizi sevin, sevin, sevin...







bottom of page