top of page

Merkür Retrosu Koç Burcunda Başlıyor!

"İlerlemek için yavaşlamaya izin veriyorum."




1 Nisan 2024 itibariyle Koç burcunda Merkür Retro hareketine başlayacak. 30 Mart itibariyle etkilerini hissedeceğimiz bu retro; gölgeli günleri ile 26 Nisan'a kadar devam edecek. Bireysel anlamda retro döneminde özellikle Boğaz ve Kök Çakra çalışmak önemli olacak.

  • Defne tütsüleyebilir.

  • Okaliptüs yağı kullanabilirsiniz.

  • Kadüse sembolü kullanabilirsiniz.


Teknik anlamda "retro" demek; bir gezegenin durağan hale geçmesi demektir. Dolayısıyla temsil ettiği konularda enerjinin daha durağan olacağı anlamına gelir. Merkür; iletişim, ulaşım, teknoloji, yollar, yolculuklar, ticari ve diplomatik ilişkilerle ilgilidir. Merkür Koç burcunda olduğunda ise bu konularda hızlı ve dürtüsel hareket, beklenmedik reaksiyonlar, agresyon görülebilir. Retro halde olması aksaklık enerjisini yükseltebilir. Normal şartlarda her Merkür retrosu için;

"imza atmayalım, yeni karar almayalım, yeni adımlar atmayalım, teknolojik ürünler almayalım" demeyi çok ezber bir yaklaşım olarak görüyorum ve kesinlikle doğru bulmuyorum. Fakat bu retro, hem iki tutulma arası bir dönemde olması hem de Koç burcu gibi normalden hızlı çalışan bir konumda olması sebebiyle; özenli olmayı gerektiriyor. İmzalar, yeni anlaşma ve yeni ilişkiler için doğru zaman olduğunu söyleyemeyiz. Mümkünse önemli kararları retro sonrasına bırakmak, özellikle iletişim anlamında daha sakin ve özenli olmak önemli. Retro öncesi şu günlerde; teknolojik veya değil aksaklığında bizi zor duruma sokabilecek konular için gerekli önlemleri alalım ve planlamaları yapalım. Unutkanlıklar ve kişisel verilerimizi korumak açısından da aynı şekilde dikkatli olmak önemli olacaktır. Dikkatsizliklere karşı da özenli olmayı ihmal etmeyelim.


Öncesinde yapılmış planlar ve atılmış imzalar için endişe etmenize gerek yok. Bu süreçte yaşadığınız ikili ilişkiler konusundaki gerginlikler sonrasında düzelip hallolacaktır, korkmayın. Doğum haritalarında Merkür'ü retro olan kişiler için bu süreç daha hafif geçer ama hiç etkilenmezler diyemeyiz. Fakat siz Merkür Koç burcunda retro olarak doğduysanız bu süreç sizi etkilemediği gibi faydalı da olabilir. Retro süreci içerisinde yarım kalan işlerimizi toparlamak ve tamamlamak için gerekli desteği bulabiliriz.


Şunu unutmayın, Astroloji bir yol haritasıdır; bu haritayı çözdüğünüzde, Gökyüzü sizinle konuşur. Önemli olan Gökyüzünden rehberlik almaktır, hayat biz planlar yaparken; başımıza gelenlerdir :)

"Retro var ama nasıl yapacağım?" "Mecbur kaldım ama Merkür retroda!" diye kendinizi sıkıştırmayın. Olan da bir hayır olmayan da bin hayır aramak gerekir, olacak olan olur :)


Sağlıkla ve kolaylıkla geçsin!

bottom of page