top of page

Terazi Burcunda Yılın İlk Ay Tutulması

"Kalbin yolu biliyor, o tarafa koş!"




25 Mart 2024 tarihinde sabah 10 sularında 5° Terazi burcunda (bir dolunay-) yılın ilk Ay Tutulması gerçekleşecek. Ay Tutulmasının etkisini son bir aydır hissetmeye başlamış olabiliriz özellikle Nisan sonu Mayıs başına kadar hissetmeye devam edeceğiz. Ve hayatımızda 2023 Mart ayından kalan gündemlerin devamı niteliğinde olacağını da hatırlamakta fayda var. Tutulma, Pazartesi günü Ay 

enerjisinde olacak. Bireysel anlamda tutulma etki döneminde özellikle Kalp Çakra ve Sakral Çakra çalışmak önemli olacak.


  • Sandal ağacı tütsüleyebilir.

  • Gül suyu kullanabilir.

  • Pembe kuvars takabilirsiniz.


Tutulma enerjileri, tıpkı bir tahterevalli gibi karşılıklı burç akslarını birlikte etkiler. Terazi burcunda gerçekleşecek olan bu tutulma da Koç-Terazi aksını birlikte değerlendirmek oldukça önemli olacak. Ne demek istiyorum? İlişkilerimizde dengeli iletişimi kurmak, uyum sağlamaya odaklanmak yerine kendimizi açık ve net ifade etmek, anlaşamadığımız noktalarda "sen şöyle şöyle yapıyorsun" yerine "ben böyle hissediyorum" diyebilmek bu tutulmayı en doğru değerlendirmemize yardımcı olur.

Özellikle içimizdeki yalnızlık kaygısından arınmak, mutlu olmayı seçmek oldukça önemli!


Tutulmalar ya Kuzey Ay Düğümü ya da Güney Ay Düğümü tarafında gerçekleşir. Terazi tutulması ise Güney Ay Düğümü tarafında olacak. Bu da daha çok duygularımızı, konfor ve güven alanımızı, ilişkilerdeki niyet ve samimiyeti sorgulayabileceğimiz bir döneme işaret edebilir. Bu tutulmanın etkisini son bir aydır hissediyor olabiliriz.


Tutulmanın bir Ay tutulması olması, dolunay enerjisi taşıdığı anlamına geliyor. Dolayısıyla hayatımızdaki devam eden gündemleri önce duygusal olarak ardından somut olarak tamamlamak ve sonuca erdirmek oldukça önemli olmakla birlikte bireysel gündemlerimiz tamamen bu yönde olacak.



Yükselen & Güneş Koç


Bu tutulma sizleri son bir yıldır devam eden uzun süreli özel ve iş ilişkilerinizde daha geniş bir pencereden olaylara bakmanız noktasında destekleyecek. Kendinizi ifade ederken, partnerinizin ihtiyaçlarına da öncelik vermek önemli. İsteklerinizi net bir şekilde ifade etmelisiniz. Neyi neden zorladığınızı anlamak gerekiyor. Olmasını istediklerinizin ardında yatan duygu nedir iyi bakın. Bugünlerde duygularınızı doğru analiz edebilmek, Nisan ayındaki tutulma ile birlikte; hayatınızda uzun soluklu devam edecek evlilik veya ortaklık kararlarının duygusal mimari olacak unutmayın!


Yükselen & Güneş Boğa


Bu tutulma sizleri son bir aydır özellikle çalışma hayatınızla ilgili sınamaya başlamış olabilir. Konfor alanınızı zorlamış, güven ihtiyaçlarınızı arttırmış olması mümkün. Hayatınızla ilgili ileriye yönelik doğru adımlar atmak adına çok fazla planlamalar yapmakla Şubat ayını geçirmiş olabilirsiniz fakat planlamanın yetmediğini ve adım atmanın da gerekli olduğunu hatırlamanız gerekecek. Özellikle Nisan'daki tutulmaya kadar, doğru kararı verdiğinizden emin olun. Konfor alanına saplanıp kalmamaya dikkat edin. Bağışıklığınıza özen gösterin.


Yükselen & Güneş İkizler


Bu tutulma 2020 Aralık ayından beri özel ilişkilerinizde oturtamadığınız enerjiyi, çocuklarınızla ilgili belirsizlikleri veya çocuk sahibi olmakla ilgili şüphe ve edişelerinizi tetikleyebilir. Dengeyi bulma anlamında duygusal ve zihinsel olarak desteklenecek etkiler alacaksınız. Özellikle son bir aydır odak noktanız dağılsa bile eğer bu konularda emek verdiyseniz; Mayıs sonu Haziran başı güzel haberler almanız mümkün. "Bağları koparmak mı zor yoksa yeni bağlar kurmak mı?" tutulma tam olarak size bunu soruyor.


Yükselen & Güneş Yengeç


Bu tutulma etkisi ile birlikte özellikle aile bireylerinizle ilgili gündemler üzerinden evinizi de etkileyecek değişimleri başlatmak durumunda kalabilirsiniz. İş yükünüzün yoğunluğu bir taraftan artarak giderken, her şeye yetişme ve kontrol etme telaşına girerseniz kendinizi duygusal anlamda yalnızlaştırabilirsiniz. Kendinize yüklenmeden, sakin adımlarla önceliklerinizi belirleyin. Özellikle anneniz veya eşiniz bu süreçte sizden daha çok destek bekleyebilir. Temmuz ayına kadar sorumluluklarınız artarak devam etse de hediyeleri de yaz aylarında bol olacak.


Yükselen & Güneş Aslan


Bu tutulma etkisi ile Mart Nisan ayları sizleri hiç hesapta olmayan plan ve gündemlerin içerisine sürükleyebilir. Kardeşlerinizin gündemleri, beklenmeyen ziyaret veya seyahatler söz konusu olabilir. 2021 Nisan ayından beri hayatınızda sağlıklı sınırları çizme konusunda çok hassas oldunuz şimdi bu süreçte "bu sınırların içinde mutlu muyum yoksa yalnız mıyım?" duygusu ortaya çıkabilir. Haziran ayı itibariyle dengeye geleceğinizi hatırlamayın. Özellikle Nisan ilk haftasına kadar bir kişiye veya olaya direkt "evet/hayır" demeden önce iyi düşünün. Beslenmenize özen gösterin.


Yükselen & Güneş Başak


Tutulma etkisini erkenden hissetmeye başlamış olanlardansınız. Bu süreçte özellikle gelir gider konusunda hesap kitapla uğraşmış ve hala uğraşmakta olabilirsiniz. Konfor alanınızı korumak ile bu denli meşgulken hatalar yapma lüksünüz elbette var. Siz planlar yapıyorsunuz ama hayatında sizin için planları olduğunu unutmayın. Yaşamın içerisinde dengeli bir frekansta kalmaya çalışın. Mükemmeli elde etmek yerine kusurlarla kusursuz olunduğunu hatırlayın.


Yükselen & Güneş Terazi


Tutulma etkisini erkenden hissetmeye başlamış olanlardan birisi de sizsiniz. Son bir aydır gerek para ve iş konularında gerek özel hayatınız ve uzun vadeli planlamalarınız konusunda oldukça meşgulsünüz. Bir tarafınız hızlı hızlı kararlar alırken diğer taraftan da kaygı ve yalnızlık duygusu sizi bir noktada şüphede bırakmış, harekete geçmenize engel olmuş olabilir. Ani kararlar almak için biraz daha beklemekte fayda var, sizler bu tutulma etkisi ile gerçekten sizi mutlu eden bir ilişki/iş içinde misiniz? Önce bir ondan emin olun sonrasında harekete geçmek için Nisan ortasını bekleyebilirsiniz.


Yükselen & Güneş Akrep


Bu tutulma sürecinde kariyerinizle ilgili oldukça önemli planlamalar yaparken; aile gündemleriniz sebebiyle nereye odaklanacağınızı şaşırmış olabilirsiniz. Aile ve kariyer dengesini ortak değerlendirip, sürekli düşünüp kendinizi yalnızlaştırmayın. Hayal kurun, plan yapın, destek isteyin, duygularınızı paylaşın, sabredin ama vazgeçmeyin. Bağışıklığınıza özen gösterin. Üzerinize düşenleri yaparken kendinize değer göstermeyi ihmal etmeyin. Nisan sonrası sistem sizden yana harekete başlayacaktır, rahat olun.


Yükselen & Güneş Yay


Bu tutulma ile gerek sosyal çevrenizde gerek duygusal ilişkilerinizde adalet algınız sınanmış olabilir, hayatınızdaki kişilerin niyetinden şüphe etmiş ve kendi içinize dönmüş olabilirsiniz. Duygusal anlamda yorgunluklarınız artmış olabilir. Fakat şunu unutmayın tutulmanın etkisini en kısa süreli hissedecek olanlardan birisiniz. Duygu geçişleriniz kısa süreli olacak/oldu. Potansiyelinize odaklanın, dilek kapılarınız çok açık. Nisan ortası itibaren destekleyici enerjiler sizinle olacak.


Yükselen & Güneş Oğlak


Bu tutulma sürecinde kariyerinize odaklanmışken ev hayatınızla ilgili taşınma, tadilat değişim gündemleri olabilir. Ebeveynlerinizin sizden ihtiyaç ve beklentileri oluşabilir. Tutulmanın etkisini en kısa süreli hissedecek olanlardan birisi de sizsiniz. Sakin ve doğru planlamalar yaparak bu süreci geçirmek özellikle Temmuz ve Aralık aylarında emeklerinizin karşılığını almanıza destek olacaktır.


Yükselen & Güneş Kova


Tutulma enerjisi ile özellikle Ağustos ayından bu yana hayatınızda hem şehir dışı hem yurtdışı projelerde hem de birden fazla bağlantısı olan işlerinizde gelişmeler yaşanabilir. Resmi kurumlarla bağlantılı işlerinizde gecikmeler olabilir. Bu ay için yaptığınız planlamalar Nisan ayına kalabilir. Bu durumu olumsuz görmeyin, Gökyüzü size dinlenmeniz ve daha da önemlisi gerçekten isteyip istemediğinizden emin olmak için zaman tanıyor. Duygularınızdan emin olun.


Yükselen & Güneş Balık


Bu tutulma enerjisi özellikle aile bireyleriniz veya iş ortaklarınızla aranızdaki çıkarları etkileyebilir. Ortaklıkları ve miras gibi gündemleri derinden sorgulatabilir. Ayrışmaları tetikleyeceğini söylemekle birlikte direkt ayrılık demek kesinlikle doğru olmaz. Fakat yolunda gitmeyen konuları ortaya çıkaracağı bir gerçek. Kendi isteklerinizi ve çıkarlarınızı gözetmek durumunda kalabilirsiniz, bunu yaparken sakin ve dengeli iletişim kurmak; ilişkileri eskisinden daha güçlü hale getirebilir. Özellikle 2025 baharında faydasını göreceğiniz yatırımların başlangıcı için bu dönem doğru adım atmak gerektiğini hatırlayın.

bottom of page