top of page

Yılın İlk Güneş Tutulması Geliyor!

"Ancak yaralı bir şifacı iyileştirebilir, unutma; yaralarıyla şifalanır insan!"




8 Nisan'da 19° Koç burcunda yılın ilk Güneş Tutulması gerçekleşecek. Tutulma bir Yeni Ay etkisinde olduğu için yoğun etkisini geçtiğimiz iki haftadan itibaren hissetmeye başladık. 8 Nisan itibariyle yoğun olarak ay sonuna kadar hissetmeye devam edeceğiz. Bu etki önümüzdeki 3 ay boyunca da azalarak kendisini hissetirecek. Tutulma ülkemizden görülemeyecek olup küresel etkisini; üstelik bir Yeni Ay olduğu için (Güneş tutulmaları her zaman Yeni Ay fazında gerçekleşir) çok daha hızlı görebiliriz. Bireysel anlamda Tutulma etki döneminde özellikle Kalp Çakra ve Kök Çakra çalışmak önemli olacak.


  • Defne ve Gül frekansı kullanabilirsiniz.

  • Özellikle Karnelyan taşı takabilirsiniz.


Tutulma içerisinde yoğun bir şekilde Chiron etkisi olacağından ve hali hazırda Merkür'ün yine Koç burcunda retro hareketi devam etmesi sebebiyle yoğun etki alacak burçlar; Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burçları olacaktır. Küresel ve bireysel anlamda 2005 gündemleri ile benzer bir etki gösterirken; içsel destek anlamında 2021 Haziran tarihinden kalan gündem ve konular için yeni fırsatlar yaratabilir. Hem kendi hayatımızda sağlıkla ilgili rahatlama ve şifa bulma söz konusu olurken; dünya genelinde sağlıkla ilgili güzel gelişmeleri de etkileyebilir.


Özellikle Koç dürtüselliğinin, Chiron ve retro Merkür etkisi ile birleşip; geçmiş yaraları kazımasına, bizi aslında karşımızdaki kişiden çok daha yaralayacak sözler söylemeye izin vermeyelim. Travma bekçiliği yapmak yerine; yepyeni bir sayfa açmak istersek; Gökyüzü'nün desteği bizimle olacak. Kadim numeroloji enerjisinde yeni başlangıçları gösteren bu tutulmada; doğru planlama yapmak, geçmişe veya geleceğe değil; şu ana odaklanmak önemli! Tutulma yöneticisi Mars'ın Balık burcunda olması ve bir kez daha tekrar ediyorum Merkür'ün retro olması sebebiyle; somut adımları 26 Nisan sonrasına bırakmanızı önemle hatırlatıyorum.



Yükselen & Güneş Koç


Bu Tutulma, doğrudan hayatınızda yeniden başlama enerjinizi güçlendirecek. Önemli olan duygularımızı kontrollü bir şekilde yaşamak, baskılamamak ama abartıya da kaçmamak. "Ne istiyorum" diye kendinize sormak olacak. Bu dönem gerçekten kendinden ve ne istediğinden emin olarak emek verenler; karşılığını önümüzdeki 3 aylık süreçte görüyor olacak.


OLUMLAMA:

"Mutlu olmayı şefkatle seçiyorum."


Yükselen & Güneş Boğa


Bu tutulma; hayatınızda yeni adımlar atabilmek adına duygusal ve zihinsel olarak sizi dengeye getirebilecek bir enerji de olacak. İçinizde bir tarafta büyük kararlar almaya hazır birisi diğer yanda konfor alanını korumaya çalışan kaygılı birisi olabilir. Burada çözüm planlı olmakta. Jüpiter transiti sizinle, her ne kadar Merkür retro olsa da siz sezgilerinizi dinleyin. Plan yapın ama sezgilerinize de kulak verin. Ne istediğinden emin olan Boğa'lar bu tutulmadan karlı çıkacak.


OLUMLAMA:

"Potansiyelimi kolaylıkla kullanıyorum."


Yükselen & Güneş İkizler


Bu tutulma; her şeyden önce uzun zamandır hissetmiş olduğunuz kararsızlık duygusunu, yönsüz kalmış olma halini değiştirecek ve sizi destekleyecek bir etkide. Yaşadığını hayata olan inancınızı güçlendirip size motivasyon katmış veya katacak olabilir. Bu süreçte kararsızlığı kenara bırakmak sizin lehinize olurken; alelacele alınan, düşünülmemiş kararlar da Haziran öncesi hata olarak karşınıza yeniden çıkabilir. Umutlusunuz, motivesiniz ve planlısınız. Böyle kalırsanız Mayıs ayından sonra kim tutabilir sizi!


OLUMLAMA:

"Dengedeyim, kolaylıkla ilerliyorum."


Yükselen & Güneş Yengeç


Bu tutulma enerjisinde; geçen sene Nisan ayından beri kariyeriniz ile ilgili atmış olduğunuz adımlar ve aldığınız risklerin sonuçları gündeme gelebilir. Elinden geleni yaptığına inanan Yengeç burçları; bu süreçte içiniz rahat olsun. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu; istediğiniz gibi ilerlemeyen konularda agresyon yaşamamak. Özellikle iş hayatında sakinliğinizi korumak sizler için belirleyici olacak. Temmuz sonrasında rahatlama mümkün.


OLUMLAMA:

"İstediklerim; benim ve bütünün hayrına sağlıkla gerçekleşiyor."


Yükselen & Güneş Aslan


Sizler hayatınızdaki ana gündemleri geçtiğimiz Şubat ayı ile tamamladınız. Hayatınızdaki kişilerden dolayı alabileceğiniz etkilere karşı dengede olmak önemli olurken; bu süreçte hayallerinizin çok hızlı gerçekleştiğine tanık olabilirsiniz. Özellikle devlet ve yurtdışı bağlantılı konularda güzel destekler alabilir, hayal ettiğiniz seyahatları planlayabilirsiniz. Ödeme ve imzalarda Merkür retrosunu unutmamak önemli, ay sonuna bırakmanızı öneriyorum.


OLUMLAMA:

"Yaşamsal haklarımı onurlandırıyor, yaşamı tutkuyla kucaklıyorum."


Yükselen & Güneş Başak


Bu tutulma, Eylül ayında gerçekleşecek olan Balık tutulmasına kadar yavaş yavaş çalışma hayatınız ve ortamınız ile ilgili olarak sizleri kararlar almaya zorlayabilir. Konfor alanınız o kadar da konforlu gelmeyebilir. Kararsızlık bu dönemde sizler için Merkür retrosunda atılan imzalardan bile daha riskli olacak. Kararlı olun; unutmayın olan da bir hayır olmayan da bir hayır vardır. Mide bağırsak hassasiyetine ve beslenmenize özen gösterin.


OLUMLAMA:

"Yaşamdan keyif almayı şefkatle seçiyorum."


Yükselen & Güneş Terazi


Bu tutulma sizler için özellikle ikili ilişkilerinizde "tamam mı?, devam mı?" diye bir etki yaratıyor. Chiron etkisi sebebiyle kararlarınızı yalnız kalma kaygısıyla almamaya özen gösterin. Kalbinizin sesini dinleyin. Ilımlı ve uyumlu olmak güzel olmakla birlikte ne şiş yansın ne kebap bakış açısı; günün sonunda herkesi yoracaktır. Kendinizi düşünmekten korkmayın. "Ben ne istiyorum" diye kendinize inanarak sorun ve gerçekten kalbinizin size söylediği cevabın peşinden gidecek kadar cesur olun. Unutmayın Koç demek cesaret demek; "Bir kapıyı kapatmaya cesur olanlara, başka kapılar açılır."


OLUMLAMA:

"Sonsuz olasılıklar evrenine güveniyorum."


Yükselen & Güneş Akrep


Bu tutulma etkisi ile birlikte özellikle 2021 yılından içinizde ukte kalan konular varsa üretkenliğiniz sizinle olacak. Kendinize güvenin. Yaratım enerjinize güvenin. Çalışın, çalışın, çalışın. Bu tutulmada destek alan burçlardan biri de sizsiniz ama özellikle kendi işini yapanlar için şimdi bol bol çalışmak; 2025 Nisan'da hayal edemeceğiniz güzellikleri sizlere getirir. Demir değeriniz ve diğer kan değerleri konusunda kontrol yapmanız gerekirse retro sonrasına bırakın.


OLUMLAMA:

"Güçlenerek, keyif ve kolaylıkla ilerliyorum."


Yükselen & Güneş Yay


Bu tutulma etkisi ile birlikte özellikle 2021 yılından içinizde ukte kalan konular varsa; özellikle çocuk sahibi olmak, çocuklarınız ile ilgili hayal ettikleriniz ve özel hayatınızda arzu ettiğiniz konular için destekleneceksiniz. Bu süreçte kendinizi zaman zaman huzursuz hissedebilirsiniz. Fakat bunun geçici olduğunu hatırlamak önemli. Çok büyük kararlarınızı planlamış olsanız bile Haziran ayına bırakabilirsiniz.


OLUMLAMA:

"Hayrıma olan doğru zamanda sağlıkla ve mutlulukla beni buluyor."


Yükselen & Güneş Oğlak


Bu tutulma etkisinde, annenizin, anneniz bağlantılı konular, anne olma duygunuz ağır basabilir. Ev işi gündemler söz konusu olabilir. İçinizdeki çocukla bağlantıda olmak, atasal aktarımları şifalamak ve kelimenin anlamıyla yeniden doğmak mümkün. Siz sadece kendinizi sevin, sevilmeye çok ama çok layık olduğunuzu hatırlayın. Olup bitenlerin sizinle bir ilgisi olmadığını, evrenin kendi içinde muazzam bir dengesi olduğunu hatırlayın.


OLUMLAMA:

"İçimdeki çocuğu şefkatle duyuyorum, güvenle kökleniyorum."


Yükselen & Güneş Kova


Tutulma enerjisiyle birlikte; hayatını değiştirebilecek ruhsal ve zihinsel dengeye sahip burçlardan biri de sizsiniz. Hayata yepyeni bir pencereden bakabilir, yepyeni sayfalar açabilirsiniz. Yaşamın içinde sonsuz olasılıklar olduğunu hatırlayın. Sadece size sunulanlara razı olmayın. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken iki konu; bir yetersizlik duygusuna girmeyin. İki; kardeşlerinizin ebeveyni olmadığınızı hatırlayın.


OLUMLAMA:

"Ben yeterliyim, istediklerim kolaylıkla ve sağlıkla beni buluyor."


Yükselen & Güneş Balık


Bu tutulma sizleri maddi ve manevi kazançlarınız ile ilgili olarak yönlendirecek bir etkide olacak. Eylül ayında gerçekleşecek olan ilk Balık Tutulması dönemine kadar Gökyüzü size resmen kendinizi geliştirmek için fırsatlar sunuyor. Olup biten hiçbir şeyi şahsi algılamayın. Alınganlık, bu süreçte size sadece zaman ve hız kaybettirir. Oysa ki sizin Ağustos ayına kadar hızlı ve planlı olmanız gerekiyor. Bu güce sahipsiniz. Siz inanırsanız, Gökyüzü de sizinle olur.


OLUMLAMA:

"Kendimi ve hayatı seviyor, hayrıma olanı hayatıma kolaylıkla çekiyorum."




Sağlıkla, kolaylıkla..

bottom of page