top of page

Solar Plexus Meditasyonu ile Dönüşüme Uyum Sağlıyorum!


Devam edemediğimizde kendimizi yorgun hissederiz. Kendimize güvenmeye cesaret edemediğimiz noktada ilerlemek yerine yerimizde kalmayı seçeriz. “Yorgunum, halsizim aslında yaparım ama kendimi iyi hissetmiyorum” “Benim için doğru zaman şu an değil” “Yapacağım ama şimdi değil” Oysa ki hayat ilerlemek üzerine kuruludur. Gerekçelerimizin zaman üzerinde bir hükmü yoktur. Benlik bilinci, özgüven ve kişisel saygı; güçlü ve güvenli yaşamın anahtarıdır. Solar Plexus Çakra, kişisel gücümüzün farkındalığında temel bir rol oynar. Hayatımızın yönünü belirken bu yolculuktaki adımlarımızı oluşturur. Bloke olmuş Solar Plexus Çakra; kısıtlı düşünce kalıpları, kendimizi sabote eden davranışlar, kontrol edilemeyen öfke ile kendini yansıtır. Bu kişilerde hazımsızlık, gaz, mide bulantısı, iştahsızlık, gastrit, karaciğer sorunları ve enfeksiyonları, diyabet, artrit (eklem iltihabı), kronik yorgunluk ve kilo problemleri oldukça yaygın olarak gözlenir.

Solar Plexus Meditasyonu için rahat ve yalnız olduğunuz bir zaman dilimini seçin. Gözlerinizi kapatın. Ellerinizi karnınıza koyun ve derin bir nefes alarak; nefesinizin karnınızı şişirmesini hissedin. Nefesinizi sakin ve yavaş bir şekilde verirken; karnınızın yavaşça içeri gidişini hissedin. Bu nefes egzersizini, kendinizi hazır hissedene kadar devam ettirin.

Şimdi gözleriniz kapalı; uzanmış olduğunuz koltuk veya yatak ile temas eden bedeninizdeki tüm noktalar da oluşan baskıya odaklanın. (Topuklarınız, bacak arkanız, kalçanız, sırtınız, kollarınız, dirseğiniz enseniz ve başınız) Derin bir nefes alın ve verirken uzandığınız koltuğun/yatağın yerini; tüm bedeninizi arındıran ve kucaklayan altın rengi bir suya bıraktığını hayal edin. Güneşin ışığı ve ısısı altında olduğunuzu imgeleyin. Güneşin ısısı ve ışığı altında, altın rengi sular ile yıkanıyorsunuz. Her nefes verişinizde biraz da rahatlayın ve gevşeyin.


Kendinizi anda bırakın. Her nefeste; “tam, bütün, eksiksiz, sınırsız ve sonsuz” oluyorsunuz.


Şimdi olumlamaları sakince ve duyabileceğiniz bir yükseklikte sesli bir şekilde tekrarlayın;


“Kendimi seviyor ve onaylıyorum.”

“Seçme özgürlüğüne sahibim.”

“Kararlarıma güveniyorum.”

“Dönüşüme uyum sağlıyorum.”


Reiki seansları ile birlikte meditasyon, karın bölgesi yoga hareketleri ve açık hava etkinlikleri solar plexus çakranızın doğru akışa geçmesini sağlayarak hayatızın iplerini elinize almanızı sağlar.

Ek olarak lavanta, bergamot veya biberiye yağlarını nefes egzersizleriniz esnasında kullanarak Solar Plexus çakranızı şifalandırabilirsiniz.

bottom of page