top of page

BAŞAK DOLUNAYI - 2024

"Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlar; sen yeter ki yola çık!"






24 Şubat 2024 tarihinde 15:30 'da 5° Başak burcunda bir Dolunay gerçekleşecek. Dolunay etkisini özellikle 20-29 Şubat tarihleri arasında daha yoğun hissedeceğiz. Dolunay, Cumartesi günü gerçekleşeceği için Satürn enerjisinde olacak. Bireysel anlamda Dolunay etki döneminde özellikle 3. Göz Çakra ve Sakral Çakra çalışmak önemli olacak.

  • Sandalağacı ve Yasemin tütsüsü tütsüleyebilir. Nane ve Limon özlü aromatik yağlar kullanabilirsiniz.

  • Akuamarin ve Kristal Kuvars kullanabilirsiniz.


Dolunay, Boğa burcundaki Jüpiter'den destekleyici enerjiler alırken, Jüpiter; Kova burcundaki Venüs-Mars kavuşumuna da sert bir kontak yapmakta; bu da 2023 Eylül'den kalan gündemlerimizi toparlamak ve tamamlamak için bize fırsatlar sunarken diğer yandan duygusal yükselmelere karşı dikkatli olmak gerektiğine işaret ediyor. Özellikle Başak-Balık aksında gerçekleşen Gökyüzü etkileri; duygusal güven duygumuzu sorgulatan, kaygılarımızı ortaya çıkartabilen ve konfor alanımızdan çıkmak konusunda bizi zorlayan etkiler yaratır. Bu dolunay enerjisinde attığımız cesur adımlar, 2025 Mart sonuna kadar Gökyüzünden alacağımız desteklerin habercisi olacaktır.


Hatırlayın; "Binlerce kilometrelik bir yolculuk bile, tek bir adımla başlar; sen yeter ki yola çık!"



***Yükselen derecesi 20° ve üzeri olanlar bir sonraki burcada mutlaka bakıp birlikte değerlendirin.



Yükselen & Güneş Koç


Bu dolunay, sizleri özellikle çalışma ortamınızla ilgili olarak; 2023 Mart ve Eylül aylarından beri yaşadığınız zorlanma ve değişikliklerin karşıladığında bir tamamlanma ve sonuca erdirme enerjisi getiriyor olacak. Bu hafta itibariyle attığınız adımlar karşılıksız kalmayacaktır.

Salı-Cumartesi şanslı günler


Yükselen & Güneş Boğa


Bu dolunay, sizleri özellikle eşiniz ve çocuklarınızla ilgili olarak; 2023 Mart ve Eylül aylarından beri kendi içinizde yaşadığınız duygularınızı dile getirme ve aksiyon alma açısından destekliyor olacak. Beklenmedik fırsatlar karşınıza çıkabilir, bekar kalpler aşık olabilir; gözünüz açık olsun.

Cuma-Cumartesi şanslı günler


Yükselen & Güneş İkizler


Bu dolunay, sizleri özellikle eviniz ve iş yerinizle ilgili olarak; 2023 Mart ve Eylül aylarından beri aklınızda olan tadilat veya taşınma gündemlerinizi sonuca erdirme enerjisi getiriyor olacak. Güven alanınız zorlanacağı için, sinirlerinizi kontrol etmeniz önemli olacak.

Pazartesi-Çarşamba şanslı günler


Yükselen & Güneş Yengeç


Bu dolunay, size beklenmedik seyahatler çıkarmış olabilir. Kafanızda olan işlerde belirsizlikler yaşanırken; aklınızda hiç olmayan iş ve fırsatlar karşınıza çıkabilir. Konulara takılı kalmayın. Kardeşleri ile gündemi olanlar; sınır ihlali yapmamaya ve yaptırmamaya özen göstersin.

Pazartesi-Salı şanslı günler


Yükselen & Güneş Aslan


Bu dolunay, sizleri özellikle maddi gündemlerinizde; 2023 Ağustos ve Eylül aylarından beri hayata geçiremediğiniz planlarınız ile ilgili olarak bir tamamlanma ve sonuca erdirme enerjisi getiriyor olacak. Bu hafta itibariyle attığınız adımlar karşılıksız kalmayacaktır fakat geçmiş planlamalarınıza takılı kalmayın.

Perşembe-Pazar şanslı günler


Yükselen & Güneş Başak


2020 yazından beri hayatınızın sürekli bir değişim ve dönüşüm halinde olması sizi yormuş olabilir. Bu dolunayda; son zamanlarda çok koşturmaca yaşadıysanız bir durun, nefes alın, sakinleşin ve öncelik sıralaması yapın. Hayatında özellikle evlilik ve iş konularında hala bir adım atamayanlar için ise bu durgunluk artık konfor alanınızı iyiden iyiye daralttı demektir, sizler tam tersi harekete geçin. Bağırsaklarınıza özen gösterin.

Çarşamba-Cumartesi şanslı günler


Yükselen & Güneş Terazi


Bu dolunay, sizleri özel hayatınızdaki ne isteyip istediğinizi anlamak konusunda zorlayabilir. Partnerinize ve özellikle kendinize karşı biraz daha anlayışlı olun. İç dünyanıza dönün, ne istediğinizden emin olun ve harekete geçin. Dış görünüşünüzle uğraşmak için doğru bir zaman değil.

Cuma-Pazar şanslı günler


Yükselen & Güneş Akrep


Bu dolunay, sizleri özellikle sosyal çevrenizden destek alarak başlayacağınız yeni fırsatlarla karşılaştırabilir. 2023 Eylül'den beri sosyal yaşamınızda gündeminizde olan ve üzerinde durmadığınız konular yeniden gün yüzüne çıkabilir. Sınırlarınızı korumaya özen gösterin. Dilek dilemeyi unutmayın, sağlıkla ve kolaylıkla isteyin.

Salı-Cuma şanslı günler


Yükselen & Güneş Yay


Bu dolunay, sizleri özellikle kariyeriniz ile ilgili olarak; 2023 Mart ve Eylül aylarından beri yaşadığınız zorlanma ve değişikliklerin karşıladığında bir tamamlanma ve sonuca erdirme enerjisi getiriyor olacak. Bu hafta itibariyle attığınız adımlar karşılıksız kalmayacaktır fakat harekete geçin. Beslenmenize özen gösterin.

Salı-Çarşamba şanslı günler


Yükselen & Güneş Oğlak


Bu dolunay ile kendinizi ani planlamalar yaparken bulabilirsiniz. Özellikle yurtdışı tatilleri ve bağlantılı işler söz konusu olabilir. Sosyal medya, uluslararası ilişkiler, e-ticaret gibi işleriniz varsa şöyle bir 2023 Ağustos ve Eylül aylarına dönüp, o dönemki gündemlerinize yönelik aksiyonlar almak önemli olacak.

Çarşamba şanslı gün


Yükselen & Güneş Kova


Bu dolunay enerjisi ile birlikte 2023 Şubat ve Eylül aylarından kalan özellikle ortak gelirler ve miras gündemlerinizle ilgili olarak bazı netleşmeler için adım atmanız gerekebilir. Eşinizin işi, çalışma arkadaşları veya ortağı ile ilgili gündemlerde söz konusu olabilir. Sınırlarını korurken ani tepkiler vermemeye de özen gösterin. Yeni bir işe başlama gündemleri de mümkün.

Perşembe-Cuma şanslı günler


Yükselen & Güneş Balık


Bu dolunay özellikle Yükselen ve Güneş Balık'ları duygusal güven ihtiyaçları ile yüzleştirebilir. Yarım kalmış konuşmalar ve işleri tamamlamak için hem doğru hem de riskli zamanlar. Bireysel adımlarınızı hafta içerisinde atmak doğru olurken; özel hayatınızla ilgili konuşmaları haftanın sonuna bırakmanızı öneririm.

Pazar şanslı gün

bottom of page