top of page

"Öfken" sana ne anlatıyor?


Hepimizin bu hayattaki en büyük başarısı, en zorlu sınavının arkasında gizlidir. Özgüven ve kişisel saygı ise bu yolculuğun vazgeçilmez yol arkadaşlarıdır. Adım adım ilerleyecek olursak; Kök çakra ile ait olmayı öğrenen bireyin, ikinci aşama da Sakral çakra ile kendini keşfederken Solar Plexus noktasında; kendi özgür iradesi, karar verme yetisi ve hayatına sağlıklı sınırlar ile yön vermesi beklenir. Bu çakrada yaşanan herhangi bir sorun kişinin boğaz çakrasını da etkileyeceği için kendini doğru ifade edememek veya yeterince dinlememek gibi duygusal yansımalara neden olur.


Her zaman tekrarladığım gibi, her birimiz hayata dair bildiğimiz tüm soyut kavramları, hayatımızın ilk 7 yılında öğrenerek somut resimleri ile zihnimizde kodluyoruz. İşte bu soyut kavramlardan bir tanesi olan ÖFKE de bizim hayatımıza çok erken yaşlarda girmiş olan bir duygu olup, çok daha derinlere itilip saklanmıştır. Öfke duygusunu kişi karnında, Solar Plexus da taşır. Parmakla gösterip, “Sebebi sensin!” veya “Bu yüzden oldu.” diye muhatap bulamadığımız her öfke karşılığında bize geri döner. Öfkenin gerekçesi çoğu zaman kendisinde bile derinde saklı kalır. Ve işte bu durumda kişiler, bilinçdışı olarak kendilerini cezalandırmaya eğilim gösterirler. Solar Plexus çakrada problem olması; kişinin hayatının iplerini eline almasını engeller, hayat ile sınavını; kendi ile savaşa çevirmesine neden olur. Kendini cezalandırma yolunu, bağımlılıklar(alkol, uyuşturucu, inanç, yeme bozuklukları, cinsellik, uç aktiviteler, yalnız olma isteği, tembellik, aşırı uyku veya kronik uykusuzluk) ile bulur.

Hayattaki mücadelelerden kendini soyutlamak, hayatta kalma yaşamsal becerisi karşısında yetersiz hissetmek, özgüveni; başkalarının yargılarına teslim etmek; kendinize olan saygınızı sizden alıp götürür, muhatapsız kalan öfkenizi daha da körükler. İşte bu noktada vücudunuz; mide, karaciğer, pankreas sorunları ile sizden yardım ister. Kendinizi veya hayatınızdaki herhangi birini mahkum ettiğiniz cezalar devam ettikçe bağımlılıklar ile sizi hırpalar.


Unutmayın ki; Yaşam, tüm getirileri ile deneyimin bir parçasıdır.


bottom of page